Gel-lac mánia


Üdv mindenkinek!

Eddig még nem volt ilyen blogos írásom.
Mivel szeretek smink cuccokat tesztelni és körmös cuccokat gondoltam beszámolok róluk.
Kezdjük először is a gél lakkokkal.Mostanában nagyon divatos és felkapott.Kicsit időigényes az elkészítése tovább tart, mint egy egyszerű lakk. Ha megfelelően előkészítettük a körmeinket.Nagyon sok szín közül lehet már választani.Mivel szakmabeli vagyok tanultam korábban kéz és lábápolást műkörömépítést a kézügyességem megvan hozzá.(szerény vagyok).Így azoknak ajánlom az otthoni géllakozást akik nem sajnálják rá a pénzt és időt mert sok féle cucc kell hozzá.PL. Előkészítő anyagok, alap base gél lakk, eszközök bőrfeltoló...stb.és színes gél lakkok.Na és természetesen az UV lámpa nélkülözhetetlen kellék.De nagyon könnyen elsajátítható a technikája.
A youtubon is rengeteg video van fent.
pl. :
http://www.youtube.com/watch?v=rcoGLuVJbSI

angol link :
előkészítés:http://www.youtube.com/watch?v=RiO7gYAjI-4&list=PLbrhuNO154v2AgiSchYAu9TfNI7pReQcz

szín felvitele:
http://www.youtube.com/watch?v=pI1ptSQz5Bc&feature=c4-overview-vl&list=PLbrhuNO154v2AgiSchYAu9TfNI7pReQcz 

Bevallom eddig csak 4 félét próbáltam a Master Nails gél lakkokat, Crystal Nails-t,Brillbird brush and go-t és 2M Beauty-t.(ez utóbbi nagyon kedvező áron kapható).Utóbbit csak nagyon vékonyan szabad felvinni több rétegben és közte lámpázni kell 1,5 percig legalább.Különben ráncos és csúnya lesz.Nem reklámozom hanem csak véleményt nyilvánítok.Az a tapasztalatom az eddigieknél, hogy nem elég egy réteg ebből is 2 minimum kell a szép fedés érdekében.

Kezdjük elsőként a Master nails-essel.Ár- értékarányban kitűnő,gazdaságos a kiszerelése 12 ml.Elég sok van benne.
Előnyei: annyira tapad, hogy szinte levakarhatatlan.Sajnos nem leoldható.Ezért töltésnél reszelni kell.A kedvenc árnyalatom a fukszia elnevezésű (normál színek közül).Sötét pinkes magenta vagy fukszia.Én feldobtam egy kis strasszkővel úgy mutatósabb.A köveket az átlátszó rétegbe helyeztem narancsfa pálca segítségével.Majd lámpáztam hogy belekössön aztán megint átkentem a köveket kis átlátszó réteggel újra lámpáztam.:)




Ezen kívül van a gyűjteményemben van még gyémánt eper(37), baba rózsaszín(35), csillámos barack(21),(áttetsző szín), base and top coat(sajnos letörött az ecsete valamiért megkeményedett a szára, lehet az uv fénytől pedig nem emlékszem hogy ott felejtettem volna..:D De sebaj másik ecsettel ugyanúgy beletudom mártani.:))

Ez a kép a gyémánt eper (kinti fényben)tényleg gyönyörű gyémánt csillogású pigmentek vannak benne.Sajnos a fotó nem adja vissza a valóságot.A szabadszélt kifestettem ezüst színűre mert kicsit ez is átlátszós szín:




A többi árnyalatról nem készült kép, és van amit még ki sem próbáltam körmön.

 Még vannak gél lakkjaim a következő amit kivesézek a Brillbird Brush and GO!

GO GL6-os rózsaszín csoda, ami egy rikító baba rózsaszín(apró csillámokkal)amit csak utólag vettem észre miután megrendeltem.:D Ugye sajnos a webshopok nem mindig adják vissza a valósághű képet. Nyáron nagyon mutatós főleg lebarnult bőrön. Úgy reklámozzák hogy, nem kell hozzá se fedő se alaplakk hát szerintem ez is csak egy marketing fogás.Mert alap és fedőlakkal lesz igazán tartós.A lábkörmökön tovább bírja, alaplakk nélkül is már több mint 2 hete fent van bnőm lábkörmén.Kicsit sűrűbb állagú egy rétegben is szépen fed,azonban  vigyázni kell nehogy túl vastagon vigyük fel mert akkor beráncosodhat.:S








A fenti fotó vakuval készült élőben sokkal szebb színe van.:) (nem az én lábam)
Árban nem a legjobb sajnos nem olcsó, de viszont megéri beruházni rá egy-egy színre.A többi árnyalatát nem próbáltam.(de érdemes először a kisebb kiszerelést venni próbaképpen)5 ml a kicsi. 

Gél lakk(soak off, leoldható) eltávolításához Acetonnal v.oldóval beáztatott vattakorongot helyezzünk a körömre csavarjuk be alufóliával hagyjuk rajta 5-10 percig úgy könnyebben lekaparható a körömről.A maradékot pedig óvatosan reszeljük le.Elég az alaprétegig reszelni.Majd jöhet rá az új szín ugyanúgy ahogy eddig. 

Egy kis videós segítség a leoldáshoz: 
http://www.youtube.com/watch?v=jblik1TrQmc&list=PLbrhuNO154v2AgiSchYAu9TfNI7pReQcz

Remélem tetszett az eddigi posztom, a következőben folytatom a gél lakk beszámolómat.:))

folyt.köv.





Megjegyzések

  1. Nekem a diamond nails jött be a legjobban, one stepet használok. Csak előkészítő, a szín tényleg vékonyan és hetekig fent van… jó a blog :D

    VálaszTörlés
  2. Szia!:)
    Azt még nem próbáltam, de biztos jó lehet.
    Köszi! :3 Csak lusta vagyok frissíteni..

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések